Annons
Allmänna reklamationsnämnden, ARN, rekommenderar ett Markföretag att göra om dräneringen hos två fastighetsägare i Göteborg.
Mark • Publicerad 25 februari 2011

Våren 2006 grävde ett Markföretag i byggbranschen om dräneringen hos två villaägare på samma gata i Göteborg.

Vid gatuarbeten fyra år senare upptäckte Göteborgs stad att dräneringsrören hade kopplats in på avloppsledningen, vilket är förbjudet enligt de kommunala bestämmelserna i Göteborg.

Annons

Fastighetsägarna tog kontakt med firman som hade utfört jobbet, men den vägrade att rätta till misstaget på egen bekostnad. Tvisten hamnade därför hos ARN som går på kundernas linje.

Firman hävdade att den bara hade kopplat rören som kunderna ville ha det, men ARN menar dremot att Markföretaget inte kan gömma sig bakom en sådan förklaring. Företaget borde känna till vilka bestämmelser som gäller i Göteborg och avråda kunderna, konstaterar nämnden och rekommenderar att företaget rättar till problemet på egen bekostnad.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons