Annons

Mark-vd överklagar knarkdom

Vd:n i Mark dömdes till sex månaders fängelse för narkotikabrott. Men nu överklagar han domen.
Mark • Publicerad 24 juni 2014

– Det hade varit tillräckligt med samhällstjänst, menar mannens advokat Anders Lysén.

Som BT tidigare har berättat stoppades vd:n för ett av de större företagen i Mark i slutet på november förra året av en polispatrull i centrala Kinna. Mannen visade då tydliga tecken på narkotikapåverkan och han hade även vid flera andra tillfällen köpt kokain av en man som polisen hade under bevakning. Sammanlagt dömdes vd:n i Mark därför till sex månaders fängelse för narkotikabrott. Men direkt efter domslutet den 28 maj i år var mannens advokat Anders Lysén inne på att överklaga och nu har överklagan kommit in till hovrätten.

Annons

– Min klient har uppfattningen att tingsrätten dömde rätt i sak, men att påföljden är helt fel. Med tanke på hans situation och personliga bakgrund anser vi att det hade varit tillräckligt med samhällstjänst.

Hur mår mannen i dag?

– Gripandet och domen var en riktig väckarklocka för honom och han får nu hjälp av företagshälsovården för att bli av med drogproblematiken.

Enligt hovrätten i Göteborg är det i skrivande stund inte klart när en eventuell förhandling kan ske i målet.

Christoffer Sjölin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons