Annons

Magisk mantel en port till Orienten

Det är ett bra sätt att prata med barnen om olika kulturer, säger Gunvor Alexandersson som är bibliotekschef.
Mark • Publicerad 11 december 2008
Hanna Lilja och Hugo Matsson från Snickaregården lyssnar på musik som är en del i utställningen om islamisk kultur på biblioteket i Kinna.
Hanna Lilja och Hugo Matsson från Snickaregården lyssnar på musik som är en del i utställningen om islamisk kultur på biblioteket i Kinna.Foto: Lina Lundström

”Magiska manteln” är en vandringsutställning som kommer vara på biblioteket i Kinna fram till den femte januari. Den baseras på sagan om den magiska manteln som handlar om islamisk kultur. Sagan finns att läsa på 24 olika språk i utställningen.

Maria Skarnehall-Lövgren från folhälsoenheten som också är involverad i utställningen tycker att det är viktigt att barnen får kunskap om olika kulturer.

Annons

– Det är viktigt att påvisa mångkultur och att bygga broar mellan olika kulturer, säger hon.

Barnen från Snickaregårdens förskola som var de första som fick se utställningen i går verkade trivas i ”Porten till Orienten” där de kan krypa in och lyssna på musik från bland annat Marocko och Turkiet. Porten är gjord av konstnären Teymor Zarrè och dekorerad med glasmosaik. Det är lugna och harmoniska toner som kommer ut ur hörlurarna inuti porten och förskolebarnen sitter och lyssnar en lång stund.

Grupper som bokar tid i förväg får en guidad visning av barnbibliotikarien Carina Lindgren som avlutas med pyssel där de får tillverka sin egen konst.

Lina Lundström

lina.lundstrom@bt.se

033-7000 719

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons