Annons

Lös hund tros ha attackerat hästar i Skene

Två hästar attackerades och fick svåra bitskador när de gick i sin hage i Skene Skog. Enligt veterinären har angreppet troligen gjorts av en lösspringande hund.
Mark • Publicerad 8 september 2010
De breda bettmärkena tyder på att hund ligger bakom angreppet.
De breda bettmärkena tyder på att hund ligger bakom angreppet.Foto: 

Gårdsägaren Anna Eliasson upptäckte redan på håll att något hade hänt när hon tittade ut från altanen i måndags morse.

– Den ena hästen som normalt har vita ben var illröd på benet, den var så himla blodig. Såren var två-tre centimeter djupa, berättar hon.

Annons

Hästen hade bettskador på framben, knä, nacke och mulen. Den andra hästen hade lindrigare bettskador, men båda var allmänpåverkade av stress.

Distriktsveterinären kallades till platsen och konstaterade att den värst skadade, en Tinkerhäst som är tänkt för avel, krävde vård på djursjukhus.

– Jag har nu fått lämna kvar honom på kliniken i Ale eftersom han har så svåra infektioner. Det allvarligaste är att en senskida är skadad. Om den inte läker blir jag tvungen att avliva honom, säger hästens ägare Melina Lundberg.

Kvinnorna trodde själva först att en grävling låg bakom angreppet. Veterinären anser dock att det snarare handlar om en större hund med tanke på bettmärken och höjden på angreppspunkterna.

Angreppet är polisanmält och kvinnorna vill nu också mana andra med utegående djur till vaksamhet.

Kaj Svensson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons