Annons

Leif Sternfeldt, gruppledare för C i Mark

På första plats ? Leif Sternfeldt, gruppledare för Centerpartiet i Mark, som idag har åtta mandat i kommunfullmäktige.
Mark • Publicerad 3 september 2010
Foto: Hannele Parviainen

Hur går det för er i valet?

– Jag hoppas att vi får minst lika många mandat som vi har idag, gärna fler. Centern har ju haft kommunalrådsposten och den vill vi gärna ha tillbaka. Det är ett viktigt uppdrag i kommunen och det vore en stor utmaning att pröva på den rollen.

Annons

Varför ska Markborna rösta på er?

– Vi är tydliga när det gäller företagande och arbete. Dessutom är vi alliansens gröna alternativ, så om man tycker att miljöfrågorna är viktiga och vill rösta på alliansen så är Centern det rätta partiet.

Vad är din viktigaste valfråga?

– Vi måste satsa mer på att få ner ungdomsarbetslösheten, det är slöseri med resurser att så många unga går sysslolösa. Dessutom blir det inom några år stor brist på arbetskraft och vi behöver ta till vara de ungas resurser för att klara det.

– Satsningen på lärlingssystemet från centralt håll är bra, vi behöver också ta till vara praktisk kompetens. Inom kommunen bör vi jobba mer aktivt gentemot företagen för att hitta praktik- och lärlingsplatser så att unga slipper leva på försörjningsstöd.

Kaj Svensson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons