Annons

Kommunen grävde upp barnens pulkabacke

Geggig sörja eller en frusen iskana.
Pulkabacken i Berghem har förstörts sedan kommunen grävt ner ett dagvattenrör mitt i backen.
Mark • Publicerad 8 januari 2008
Berghemsbarnen och deras kompisar har fått en isbana mitt i den populära pulkabacken.
Berghemsbarnen och deras kompisar har fått en isbana mitt i den populära pulkabacken.Foto: Anna Roadway

BERGHEM.

När den första snön föll häromdagen rusade massor av barn till den populära pulkabacken. Men det dröjde inte länge förrän backen var förvandlad till rena lervällingen.

Annons

Det är andra vintern som Berghemsborna inte kunnat utnyttja sin pulkabacke, och irritationen är stor både bland barn och vuxna som hört av sig till kommunen.

– När man åker i det blöta sprider det sig. Bästa stället att åka ifrån är längst uppifrån, men det går inte, säger 10-åriga Linnea Andersson besviket.

En bit nedanför fotbollsplanen mynnar röret ut och skapar en bäck av rännilar nerför slänten. Vid mildväder blir det genomblött och fryser det på blir det en iskana mitt i backen.

– Det är ju nästan så att man vill förbjuda barnen att gå hit, men det vill man ju inte heller, säger mamman Margareta Andersson.

Dagvattenröret är en del av en infiltrationsanläggning som anlades för att komma till rätta med översvämningar i byn.

– Det är olyckligt, men förmodligen var det ingen som hade en tanke på att den användes som pulkabacke när detta gjordes, säger Lars Wåkerås, sektorchef på teknik- och serviceförvaltningens planeringsavdelning.

Startat en utredning

Här har man dock sedan tidigare uppmärksammats på problemen och startat en utredning för att se hur man kan komma till rätta med vattenmängderna både i pulkabacken och på gångbanorna runtom i villaområdet.

– Vi ska se över dagvattensystemet och hoppas bli färdiga under våren. Om det finns medel ska vi försöka lösa det så att det går att åka pulka igen, inte i år men nästa vinter, säger Lars Wåkerås.

Anna Roadway
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons