Annons

Karin Jageby, gruppledare för Vänsterpartiet i Mark

På första plats... Karin Jageby, gruppledare för Vänsterpartiet i Mark, som i dag har tre mandat i kommunfullmäktige.
Mark • Publicerad 1 september 2010
Foto: 

Hur går det för er i valet?

– Det kommer att gå jättebra för vi har så bra politik. Vi hoppas naturligtvis få Markbornas förtroende så att vi får en starkare vänsterpolitik i kommunen.

Annons

Varför ska Markborna rösta på er?

– Därför att vi vill värna om Markbornas vardag och välfärd.

– Vi vill inte sälja ut den gemensamma välfärden till privata intressen. Vi vill använda skattepengarna till det de är ämnade för och inte till privata vinster.

Skattepengarna ska användas till vård, skola, omsorg och inte för att någon ska tjäna pengar.

Vad är din viktigaste valfråga?

– Det är svårt att peka ut en enda fråga för allt hänger ihop. Personligen värnar jag mycket om kulturfrågorna. Jag tycker att ett rikt kulturliv är en del av välfärden.Det är en av grundstenarna till ett bra liv. Jag vill gärna att vi återtar titeln Sveriges bästa kulturskola.

– Jag önskar att kulturen fick en större del i den kommunala budgeten. Det visar sig mer och mer hur viktig den delen är när folk väljer var de ska bo.Undersökningar visar att det smäller lika högt som bra skolor.

– En annan viktig fråga är kvinnojouren. Vi vill att kommunen tar ett större ansvar och ökar det ekonomiska stödet.

Maria Lundin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons