Annons

Julfirande i gemenskap

För åttonde året i rad anordnas ”Gemensam julafton” för de som inte har någon att fira jul tillsammans med.
Mark • Publicerad 21 december 2008
Greger Carlsson, Roland Carlsson, Gun-May Lindholm och Marita Eriksson i Kinna församlingshem där årets ?Gemensam Julafton? kommer anordnas.
Greger Carlsson, Roland Carlsson, Gun-May Lindholm och Marita Eriksson i Kinna församlingshem där årets ?Gemensam Julafton? kommer anordnas.Foto: Lina Lundström

– Det här mycket värdefullt för många som får någon att dela ensamheten med, säger Roland Carlsson som brukar vara med och hjälpa till på julfesten.

Kinna. Julfirandet kommer i år äga rum i Kinna församlingshem där det kommer bjudas på julbord, sång och musik som avslutas med att tomten kommer med julklappar åt gästerna.

Annons

Roland Carlsson som har ställt upp som frivillig de senaste åren menar att julafton får mening när man kan dela den med någon.

– Varför ska jag ordna jul för mig själv, julen handlar ju om att göra något för andra, säger han.

Gratis julfirande

Gun-May Lindholm som har varit på julfesten den senaste sex åren håller med om att gemenskapen är viktig.

– Jag går hit istället för att sitta hemma med min Jansson. Jag behöver komma ut och träffa lite folk.

Gemensam julafton är öppen för alla som vill ha någon att fira jul tillsammans med. De flesta kommer hit ensamma men det finns också de som kommer hit med familjen.

– Det kan vara svårt ekonomiskt för vissa att ordna jul. Det är också en grupp som är viktig att nå, säger Greger Carlsson som är diakon i Kinna församling.

Julfirandet arrangeras av Föreningen för utbrända och stressutsatta (Fuss), Kinna Församling, Kinna Missionskyrka, frikyrkoförsamlingen Staden på berget och Marks kommun och är helt gratis för de som väljer att delta. Det är Roland Carlsson och andra frivilliga som ställer upp och arbetar under festen och julklapparna skänks av affärer och företag.

– Det har kommit in hemskt mycket julklappar i år, säger Marita Eriksson från kommunen.

En tradition

Annons

Hon och Greger Carlsson har varit med och arrangerat julfirandet i många år och ser att det är många som dyker upp år efter år.

– Jag tror att det har blivit en tradition för många, säger Greger Carlsson.

Lina Lundström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons