Annons

Julen räddad genom hyresvärdens glädjebesked - får bo kvar

Inte nog med att pappa Jimmi förlorade jobbet.
Mark • Publicerad 16 december 2008
Varsel och lägenhetsbekymmer höll på att förstöra julhelgen för familjen Johansson i Horred. Men sedan Marks Bostad ändrade sitt beslut får de bo kvar i sin fyra på Annelundsvägen, något som Jimmi, Martina och sonen Leo är glada för.
Varsel och lägenhetsbekymmer höll på att förstöra julhelgen för familjen Johansson i Horred. Men sedan Marks Bostad ändrade sitt beslut får de bo kvar i sin fyra på Annelundsvägen, något som Jimmi, Martina och sonen Leo är glada för.Foto: Magnus Pettersson

Familjen Johansson höll dessutom på att bli av med lägenheten – samtidigt som ett miljonlån hängde över dem.

Men ett glädjebesked från Marks Bostad räddade julen i sista stund.

Annons

– Åh, vad gott. En sten lättar från mitt hjärta, säger Jimmi Johansson när BT berättar att familjen trots allt får behålla sin lägenhet i Horred.

Jimmi och sambon Martina hade egentligen inte alls tänkt att bo kvar i sin fyra på Annelundsvägen. De hade hittat ett hus i Horred som de planerade att köpa och för några veckor sedan gav banken dem löfte om ett lån på 1,2 miljoner kronor.

Eftersom köpet var så gott som klart sade de upp lägenheten hos Marks Bostads AB förra fredagen.

Men sedan började eländet.

– I onsdags fick jag reda på att jag blivit varslad från mitt jobb på Skanska. Jag är snickare där, säger Jimmi som blir arbetslös från och med den 16 januari.

Varslet satte hela situationen i en annan dager. Plötsligt saknade familjen ekonomisk täckning för att ta lånet och köpa huset.

Därför bestämde de sig för att dra sig ur affären, men först ville de försäkra sig om att de fick behålla lägenheten som de ju sagt upp.

Marks Bostad hävdade dock att det inte var möjligt för familjen att bo kvar eftersom lägenheten redan var ute på marknaden.

Johanssons skulle få söka en ny bostad bland det fåtal som finns tillgängliga i kommunen.

När BT var i kontakt med familjen i går förmiddag var stämningen uppgiven. Jimmi visste inte vad han skulle göra ifall Marks Bostad skulle ta lägenheten ifrån dem. Skulle han börja leta nytt boende, eller försöka få ett lån trots allt?

Annons

– Jag kanske bara skiter i allt och tar en stor chansning, sade han då.

Ungefär samtidigt – vid lunchtid – hölls på Marks Bostad ett möte angående familjens situation.

Där beslutades att göra ett undantag från reglerna i kösystemet.

– Det är ovanligt att vi gör så, men vi tycker det är bäst om de får behålla lägenheten. Det finns en rad olyckliga omständigheter här, säger vd:n Magnus Hjelmgren.

Beskedet togs emot med stor glädje av familjen Johansson i Horred.

– Då finns det lite hjärta i dem i alla fall... Det här gjorde min dag och räddar hela julhelgen, säger Jimmi Johansson.

Dessutom får sonen Leo, som fyller fyra år i dag, en mycket roligare födelsedag.

Magnus Pettersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons