Annons

Jourtelefon efter Uppdrag granskning

I kväll behandlar Uppdrag granskning bristerna inom socialnämnden i Mark. För att möta tittarreaktionerna har kommunen förberett en jourtelefon.
Mark • Publicerad 20 oktober 2010

Kommunen förbereder en anstormning av journalister och arga tittare efter kvällens Uppdrag granskning. Mellan 21-22 hålls en telefonjour öppen och extra personal har satts in för att hantera frågor och reaktioner.

– Programmet kommer att beröra människor mer än en formell rapport eftersom det handlar om ett enskilt ärende, säger informationschef Kerstin Guth.

Annons

Hon tror att många kommer att känna ilska och tycker själv att kommunen inte kan få nog kritik.

– Det värsta är att det som har hänt har hänt, inte att Uppdrag granskning tar upp det. Jag är fortfarande chockad, säger hon.

Magnus Andersson är den som främst kommer att få svara på frågor. Han är ny socialchef sedan i somras och kan därigenom hålla en viss distans till kritiken.

– Jag kan se på det väldigt förutsättningslöst, men man blir snabbt en del av organisationen. Det är en väldig fokusering på det här nu.

Han säger att han var medveten om att det kan storma rejält när han tog jobbet, men att han aldrig har varit del i ett sådant gigantiskt drev.

– Jag ska göra mitt bästa för att leda organisationen. Vi vidtar massor av åtgärder nu.

Uppdrag gransknings program sänds i SVT 1 klockan 20.00.

Zandra Erikshed
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons