Annons

Jobbben i fokus när Tomas Östros besökte Kinna

Det handlade om jobben och välfärden när socialdemokraternas tilltänkte finansminister besökte Kinna i går under valspurten.
Mark • Publicerad 11 september 2010
Göran Persson på Ludvid Svenssons inför EMU-valet 2003.
Göran Persson på Ludvid Svenssons inför EMU-valet 2003.Foto: Lars Wendt
Thomas Östros fick en pratstund med Inge Nyman och Thomas Gunnarsson på Ludvig Svensson. ? Det är väl bra att han kommer ut och får se verkligheten, konstaterade de efteråt.
Thomas Östros fick en pratstund med Inge Nyman och Thomas Gunnarsson på Ludvig Svensson. ? Det är väl bra att han kommer ut och får se verkligheten, konstaterade de efteråt.Foto: Lars Wendt
Gunnar Sträng stannade även han i Kinna.
Gunnar Sträng stannade även han i Kinna.Foto: Ragnhild Haarstad/SCANPIX
dagar kvar ?VALET 2010Hilding Andersson, gammal ambulansförare från Kinna, pratade om pensionärernas vardag och om vikten av att behålla Skene lasarett när han mötte Thomas Östros.
dagar kvar ?VALET 2010Hilding Andersson, gammal ambulansförare från Kinna, pratade om pensionärernas vardag och om vikten av att behålla Skene lasarett när han mötte Thomas Östros.Foto: Magnus Larsson
Olof Palme besökte ?också Ludvig Svenssons.
Olof Palme besökte ?också Ludvig Svenssons.Foto: Jan Collsiöö

– Det är dags valet handlar om vanliga människors funderingar, säger Thomas Östros.

Östros möttes av regn och partikamrater på Mor Kerstins torg. Barbro Petersson, Arbetarekommunens ordförande, var angelägen att få veta att partitoppen verkligen lägger manken till de sista dagarna.

Annons

Därefter bar det iväg till AB Ludvig Svensson för en rundtur.

Företaget är ett närmast klassiskt stopp i S-leden, med tidigare besök av Gunnar Sträng, Olof Palme och Göran Persson.

Det anrika Kinnaföretaget drabbades under lågkonjunkturen men går för fullt nu och har nyanställt ett 10-tal personer, berättade Anders Ludvigson, vice vd.

Östros budskap handlar just om att skapa fler jobb och få ned framförallt ungdomsarbetslösheten. 12 miljarder extra lovar han kommuner och landsting om de rödgröna vinner valet. Plus fem miljarder ur Vattensfalls kassa till en riskkapitalfond.

Pelle Pellby, Kommunalråd i Mark (S), och övriga lokala toppar i Sjuhärad har räknat ut vad det skulle betyda för bygden. För Marks del 24 nya lärarjobb och 34 nya tjänster i förskolan.

Thomas Östros går, inte helt överraskande, hårt åt regeringen.

– Det har varit fyra års skatteparadis för miljonärer, vilket skapat en klyfta i samhället. Och den klyftan ska bort.

Magnus Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons