Annons

”Ingen skattehöjning om vi vinner”

Alliansen lovar satsa pengar på en rad områden i Mark, om man får majoritet.
Mark • Publicerad 7 september 2010
Trivs tillsammans. Per-Olof Hermansson (KD), Leif Sternfeldt (C), Margareta Lövgren (M) och Rolf Hallberg (FP) är överens om satsningar på skola och näringsliv framförallt.
Trivs tillsammans. Per-Olof Hermansson (KD), Leif Sternfeldt (C), Margareta Lövgren (M) och Rolf Hallberg (FP) är överens om satsningar på skola och näringsliv framförallt.Foto: Magnus Larsson

– Det kommer krävas mer pengar, men inte så mycket att vi höjer skatten, säger kristdemokraten Per-Olof Hermansson.

Sedan förra valet har Miljöpartiet valt att än så länge stå utanför samarbetet med de borgerliga partierna. Först efter valet beslutas om ett eventuellt samarbete. Det gynnar Markalliansen, tror Hermansson.

Annons

– Det blir tydligare att vi är just en allians.

Det gemensamma manifestet innehåller en rad satsningar. Bland annat ska lärartätheten, som bantades 2008, öka igen. Omkring 10 miljoner kronor lär det kosta.

– Det ska finnas en långsiktighet, att man ska kunna räkna med att hålla denna nivå även i framtiden, säger centerns Leif Sternfeldt.

Vid sidan av kommunen och näringslivets gemensamma organ Minab vill Markalliansen också inrätta en nygammal tjänst. Näringslotsen liknar den gamla tjänsten som näringslivssekreterare som flyttades över till just Minab. Lotsen ska ha mer befogenhet och fokusera på att guida företagare rätt i kommunen.

– Det måste till konkreta åtgärder för att höja näringslivsstatusen i Mark, det är uppenbart att vi halkat efter, förklarar Sternfeldt.

I övrigt märks satsningar på näridrottsplatser, Kaskad samt den kommunala maten. Visionen är att slopa kyld mat på sikt och åter öppna upp mindre kommunala kök.

Exakt var pengarna till satsningarna ska tas är dock oklart.

Partierna nämner omfördelningar av nuvarande resurser samt satsningar på företagande som ger högre skatteintäkter. Däremot kommer kommunalskatten inte att höjas.

Magnus Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons