Annons

Hallå där!

Mikael Larsson, centerpartist från Björketorp, som just nu befinner sig i Almedalen.
Björketorp/Visby • Publicerad 5 juli 2018
Foto: Lars Wendt
Mikael Larsson, centerpartist från Björketorp. Foto: privat.
Mikael Larsson, centerpartist från Björketorp. Foto: privat.

Hur har veckan varit hittills?

– Den har varit bra. Jag har varit på en hel del seminarier om miljö och infrastruktur.

Annons

Är det något speciellt seminarium du vill lyfta fram?

– Igår var jag på ett mycket spännande seminarie. De bygger ut södra stambanan i Skåne till fyrspår och i samband med det öppnas nya stationsområden. Vid dessa bygger man upp nya små samhällen med både bostäder och butiker. Detta tror jag också kan vara viktigt att få med sig hem till Sjuhärad i och med att bland annat Viskadalsbanan rustas upp. Vad kan det betyda för områdena där?

Vad tyckte du om Annie Lööfs tal?

– Hon hade ett väldigt starkt och bra tal. Jag hoppades att hon skulle lyfta miljö, företagande och landsbygd och det gjorde hon. Men framför allt inledde hon starkt och pratade om medmänsklighet, integration och jämställdhet. Hon tog upp att valet i höst kommer gå mycket på vad vi har för värderingar.

Du kandiderar ju till riksdagen, hur tycker du att arbetet går?

– Det känns bra, jag har ett hektiskt program framför mig och jag har jobbat hårt fram tills nu också. Jag har bland annat skrivit debattartiklar och där känner jag att jag har fått väldigt bra respons på att jag valt angelägna frågor.

Adrian NorlundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons