Annons
Många har irriterat sig på farthindret vid resecentrum i Kinna.
Mark • Publicerad 20 maj 2008
Farthindret vid resecentrum i Kinna har fått bilister att flyga i taket. Kanten är skarp och vissa anser att hindret är för dåligt utmärkt. Men nu ska det bli ändring.
Farthindret vid resecentrum i Kinna har fått bilister att flyga i taket. Kanten är skarp och vissa anser att hindret är för dåligt utmärkt. Men nu ska det bli ändring.Foto: Maria Lundin

– Det är ett rent elände, säger Kinnabon Ingemar Blanck.

I korsningen Stationsgatan/Boråsvägen i Kinna finns farthinder i samband med trafikljus.

Annons

Kanten på guppet är skarp och bilisterna tvingas sakta in kraftigt för att måna om sina bilar. Många lägger heller inte märke till att det kommer ett gupp innan de kör på det.

Kinnabon Ingemar Blanck har länge irriterat sig på farthindret.

– Det är rena spektaklet hela konstruktionen. Jag har aldrig sett något liknande.

Han framhåller också att det inte är bra ur miljösynpunkt att alla bilar måste bromsa så kraftigt för att sedan accelerera.

Ingemar Blanck kör ofta förbi den berörda platsen och eftersom det redan finns trafikljus så ser han ingen nytta med farthindret.

– Nej, inte ett skvatt.

Kommunen har länge haft ögonen på farthindret.

Sättningar har ställt till det, men pengar och tid har hindrat en reparation.

Men nu är det dags. Innan semestern hoppas kommunen kunna åtgärda guppet och ge det en längre utspetsning –alltså en mjukare kant.

Enligt Leif Kuusela, chef för bygg- och driftssektorn, är detta ett av de mest trafikerade övergångsställena i Marks kommun. Han ser guppet som en förstärkning av säkerheten för gångtrafikanterna.

Maria Lundin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons