Annons

Glad Juholt åter i blickpunkten

– Den borgerliga alliansen är slut som politisk kraft och kommer att förlora valet. Men det gäller att vi vinner det också!
Mark • Publicerad 3 mars 2014
Foto: Anton Hedberg

En stridslysten och energisk Håkan Juholt besökte i går partikamraterna i 100-årsfirande Kinna S-förening och förklarar med eftertryck att han inte saknar partiledartiden.

– Nej, det är en befrielse för mig. Jag lånade ut mig själv till posten som partiordförande, det var inget jag strävade efter men jag bars fram av gräsrötter i basorganisationen. Sedan gjorde jag så gott jag kunde och gjorde en del misstag.

Annons

– Jag hade folk med mig, men det fanns även de som ville bli av med mig. Allt detta sammantaget gjorde att jag inte kunde fortsätta. Så nu är jag tillbaka där jag började, som en fri och lycklig man.

Det säger Håkan Juholt i en pratstund med BT efter hans framträdande inför de jubilerande partivännerna i Mark. Han är på väg tillbaka till Oskarshamn efter ännu en resa ut till en av partiorganisationerna.

Juholt är omtyckt som eldande och peppande talare och han nämner med synbar belåtenhet att han har sin almanacka fullbokad av mötestal i vår.

– Det kommer bli ännu mer av detta. Jag har ju jobbat mycket under min tid som biträdande partisekreterare med att tala i våra föreningar. Jag tycker det är viktigt och gillar det, säger han.

100-årsfesten hölls i hembygdsgården i Kinna. Den inleddes med allsång av gamla arbetar- och kampsånger från förr, och med en liten genomgång av föreningens historia av Sture Johansson, huvudredaktör för den minnesskrift som också tagits fram.

Håkan Juholt anpassade inledningen av sitt tal till händelserna i Ukraina och krävde att Ryssland lämnar sitt grannland i fred men kom snabbt in på den svenska inrikespolitiken.

Nyheten om SCB-undersökningen i veckan om ökade inkomstskillnader i landet upprörde honom särskilt, förklarade han och tog fram ett litet tidningsurklipp.

– Med hjälp av ett förstoringsglas hittade jag notisen i DN som berättade om undersökningen, för det var ju ingen stor nyhet, sa han ironiskt och åhörarna skrattade.

– Vi har ett land som driver isär och på sikt förlorar alla på det, slog han fast och fick starka applåder från partivännerna.

Jan Lindsten
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons