Annons

Förarlös husbil rammade buss

Busschauffören trodde inte sina ögon. När han var i jämnhöjd med Forsbergs Fritidscenter i Hyssna kom en förarlös husbil farande från sidan – och körde rätt in i bussen.
Mark • Publicerad 1 februari 2008

– Jag trodde att de skojade med mig när jag fick höra vad som hade hänt, säger Michael Kjellsson på VL Buss.

Olyckan inträffade vid niotiden i går förmiddag. Bussen körde ordinarie linjetrafik 330 i riktning mot Skene, men det fanns inga passagerare ombord just då.

Annons

– Chauffören såg att en husbil började rulla ut mot vägen ifrån husbilsfirmans mark, men märkte inte först att föraren saknades, berättar Michael Kjellsson.

När husbilen fortsatte rulla fick chauffören väja över till mötande vägbana, men lyckades inte undvika krocken helt. Husbilen for in i sidan på bussen.

– Tänk om husbilen hade kommit i rullning bara en liten stund tidigare. Då hade det kunnat bli en frontalkrock och betydligt värre skador., säger Michael Kjellsson.

Nu blev det bara plåtskador på bussen.

Chauffören blev inte mer chockad än att han fortsatte jobba resten av sitt pass.

Det var i går okänt vem som hade lämnat husbilen förarlös. Enligt busschauffören hade dock denne person glömt att dra åt handbromse.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons