Annons

"Fett med sådant här drag i Kinna"

Utomhusdisco, ett vilt ess och en dundrande folkfest skrämde iväg de ondsinta regnmolnen.
Mark • Publicerad 13 juni 2014
Nykterhetskontrollen höll vad den lovade och Emilia Sjöberg, 15 år, blåste rent för Helene Nilsson.
Nykterhetskontrollen höll vad den lovade och Emilia Sjöberg, 15 år, blåste rent för Helene Nilsson.Foto: Christoffer Sjölin

Mingla i Mark levererade.

Men det började med dålig feeling. Först kom ett par eftermiddagsdroppar över Kinna. Sedan, i ett gäng omgångar, tömde himlen ur sig vatten i sådana volymer att skogstokiga bibelläsare antagligen började samla plank till en Noaks Ark 2.0.

Annons

Fast Mingla i Mark bidade sin tid och när skyfallen hade passerat drog kalasfärden igång som utlovat. Och vad kunde annars hända när målet var att erbjuda ungdomar från högstadiet och uppåt en riktig smash till skolavslutning?

– Det är fett att det blir sånt här drag i Kinna, så jo vi kommer säkert minnas det här, sa 16-årige Robert Svensson och fick medhåll av kompisen "Jumbo-Jim".

Med bas och sång som mullrade ut över hela centrum ökade folkvimlet snabbt på. Och in till scenområdet gällde 100 procent nyktert för alla unga.

– Det är inga problem så här långt, konstaterade Helene Nilsson vid dryga 18-tiden.

Hon lät testa Emilia Sjöberg, 15 år, och med lungorna helt utblåsta var det inget snack - grönt ljus och entré för Emilia och hela kompisgänget.

Sedan började en laddning i luften, som långsamt stegrades när klockan kuggade sig fram mot kvällens huvudnummer. Tick tack,tick tack. Ace. Tick tack, tick tack. Wilder.

Sedan stod hon där på scenen, lika plötsligt och drabbande som ösregnet slagit till tidigare.

– Tjohoo! Hur mår ni? Visst är det lite varmt? ropade stjärnan, slängde av sig överdragströjan och körde så det rök.

Och publiken åkte med hela vägen mot det ljuva sommarlovet.

Christoffer Sjölin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons