Annons

Fångar blåsta - går till polisen

– Vi lämnade in ett V75-system i kiosken och vann 18 000 kronor, men vi får inte ut vinsten, säger en intagen på Smälterydsanstalten.
Mark • Publicerad 23 februari 2008

Intagna på Smälterydsanstalten i Sätila har nu polisanmält den privatperson som driver anstaltens kiosk.

Polisen i Mark har fått in två polisanmälningar från intagna på Smälterydsanstalten. Det handlar om två fall där vinster på V75 inte betalats ut av kiosken på anstalten. Båda ärendena är i nuläget rubricerade som bedrägeri, men polisen har ännu inte hunnit utreda anmälningarna.

Annons

I det ena fallet var det några intagna på Smälterydsanstalten som tillsammans hade lämnat in ett V75-system i anstaltens kiosk. De fick ett kvitto. Framför TV:n följde de sedan lördagens travtävling och kunde konstatera att de vunnit cirka 18 000 kronor.

Men när de på måndagen gick för att hämta ut vinsten blev det nobben. De fick beskedet att deras spelkupong till ATG inte blivit inlämnad.

– Han i kiosken skyllde på att maskinen varit sönder i 10-15 minuter på fredagen och att han därför inte kunnat skicka vår spelbong vidare till ATG, säger den intagne.

Enligt honom har intagna drabbats av uteblivna vinstutbetalningar vid flera tillfällen, men det ska då ha rört sig om mindre vinster.

Kioskhandlaren säger till BT att han inte själv är något spelombud för ATG utan bara förmedlar kuponger och pengar. Om den uteblivna vinsten på 18 000 kronor säger han:

– Smälteryds kiosk är öppen måndag och torsdag. Om intagna lämnar kuponger på torsdagen åker vi på fredagen till ett spelombud i Göteborg för att göra insatserna. Men den här gången låg ATG-servern nere och min anställde kunde därför inte lämna in travkupongerna, säger han.

Enligt kioskhandlaren fick de intagna därmed inte något ATG-kvitto. Däremot ska de ha fått tillbaka insatsen.

Catharina Högberg är chef för Smälterydsanstalten.

– Vi har från anstaltens sida inte vidtagit några åtgärder. Det här är en sak mellan de intagna och kioskhandlaren, säger hon.

Tomas Olsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons