Annons

C i Mark vill skynda på miljöarbete

Centerpartiet vill ha tydliga miljömål knutna till kommande budgetarbete.
Mark • Publicerad 12 september 2010
Tankställen och produktion av biogas är två av de punkter som Centerpartiet tar upp i sin motion.
Tankställen och produktion av biogas är två av de punkter som Centerpartiet tar upp i sin motion.Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

I en motion till kommunfullmäktige påpekar Leif Sternfeldt och Bengt Axbrink att Marks kommun har halkat efter när det gäller miljöfrågor.

Partiet har antagit ett handlingsprogram med åtskilliga punkter som strävar efter att påskynda och förstärka processer som återställer förtroendet för Mark som miljökommun. Exempel är tankställen och produktion av biogas, ökat inköp av närproducerade och rättvisemärkta varor samt miljörådgivare för allmänhet och företagare.

Annons

Nu efterlyser motionärerna åtgärder från kommunen.

– Vi föreslår att målet med den hållbara utvecklingen ur ekologiskt perspektiv återspeglas tydligt i strategiska mål samt i uppdrag och ekonomiska ramar till nämnder och bolag i kommande mål- och resultatplaner, skriver de. Hannele Parviainen

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons