Annons
Kvinnan som dömdes för att ha bränt ned en radhuslänga i Kinna begär nåd hos regeringen.
Mark • Publicerad 7 september 2010

I november 2006 totalförstördes en radhuslänga i Kinna i en häftig brand och sex familjer blev hemlösa. En undersökning visade att branden hade startat i kvinnans lägenhet och att den hade varit anlagd. Dessutom kunde det konstateras att många av de dyrbara ägodelar som kvinnan begärt ersättning för hos försäkringbolaget aldrig hade funnits i lägenheten.

Hovrätten dömde henne till sex års fängelse för grov mordbrand och försök till grovt bedrägeri. I dag har hon två år och fyra månader kvar av straffet och ansöker om nåd hos regeringen på grund av att hon vill vara med sin funktionshindrade son.

Annons

"Det jag önskar är att ni gör om mitt straff till en annan påföljd. Jag står för det att jag har försökt till bedrägeri, men mordbrand har jag ingen aning om, men jag står för det som har hänt", skriver hon bland annat i nådeansökan.

"I dag vet jag att jag har gjort ett stort fel och misstag, men jag tänkte inte på konsekvenserna", menar hon också i ansökan.

När regeringen tänker ta ställning till kvinnans nådeansökan är inte känt.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons