Annons

Avhoppare bildar nytt parti i Mark

Mark får ett nytt politiskt parti: mod, Marks oberoende demokrater.
Kärnan bakom är avhopparna från Markbygdspartiet.
Mark • Publicerad 14 januari 2008
Eddie Flemming är med och bildar det nya partiet.
Eddie Flemming är med och bildar det nya partiet.Foto: Hannele Parviainen

– Mod startade i höstas som en intresseorganisation för alla som har synpunkter på hur den politiska situationen i Marks kommun ser ut och hanteras. I dag tar vi steget fullt ut och etablerar oss som ett nytt politiskt parti, säger Eddie Flemming.

Han hoppade av markbygdspartiet i december efter en längre tids inre turbulens. Även Birgitta Andersson, Lars- Erik Andersson, Markus Holmquist, Margareta Holmquist och Jan-Ola Gustavsson lämnade partiet.

Annons

Anledningen var att de inte accepterade partiledaren Henry Sandahls planer på att inleda ett samarbete med den borgerliga alliansen.

”Vi har rönt stor framgång i vårt sätt att analysera och debattera kommunala problem och känner ett stort stöd för att starta MOD, som ett uttrycksmedel för att delge kommuninnevånare information som ofta inte kommer i dagen”, skriver Eddie Flemming i ett pressmeddelande.

Ett femtiotal namnundnerskrifter finns på den anmälan som har inkommit till Valmyndigheten.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons