Annons

Arkiv: Kampen om Karstorp fortsätter

På en knapp månad har nedläggningshotade Karstorps naturförskola fått två nya barn. Nu spirar optimismen bland föräldrarna.
– Vi ska klara den här krisen och sedan siktar vi på att utvidga till två avdelningar, säger Janne Lamminluoto och Jenny Axinge.
Mark • Publicerad 29 mars 2012
Kokerskan Emmy Fridlund, Selma Gustavsson och pedagogen Sara Ingemarsson sitter vid kokplatsen där barnen lagar sin lunch emellanåt.
Kokerskan Emmy Fridlund, Selma Gustavsson och pedagogen Sara Ingemarsson sitter vid kokplatsen där barnen lagar sin lunch emellanåt.Foto: Hannele Parviainen

Efter nedläggningshotet för en månad sedan har föräldrarna kraftsamlat med bland annat en ny hemsida, flygblad och öppet hus i går för att sprida information om verksamheten.

– Jag tror att vi ser effekten först en bit in i april. Fyramånadersregeln gör att det är först då föräldrar anmäler sig om de vill ha en plats i augusti, säger Jenny Axinge.

Annons

Som BT berättat är förskolan hotad på grund av att endast 13 av de inskrivna barnen finns kvar till hösten. Motsvarande 20 heltidsbarn krävs för att verksamheten ska bära sig.

Med de två nyinskrivna barnen, som börjar i april, är läget bättre idag än för en månad sedan.

– Jag förstår att politikerna tänker i ekonomiska termer när det har gått knackigt för Marks kommun en längre tid, men det vore överilat att lägga ner Karstorp. En förskola med den här utomhusmiljön går inte att värdesätta, säger Cissi Lundberg som har sina två barn på naturförskolan.

Skolpolitikerna var inbjudna till det öppna huset i går men hann inte eftersom arbetsutskottet drog ut på tiden. Vice ordförande lämnar dock ett besked som lär glädja föräldrarna.

– Om föräldrarna kan få fram tillräckligt många barn så att verksamheten bär sig så finns det ingen anledning att lägga den i malpåse. I så fall kommer jag att kämpa för att Karstorp får vara kvar, säger Peter Landgren (S).

Han tror inte att nämnden kommer att fatta något beslut om skolstrukturen vid nästa möte, 19 april, vilket ger föräldrarna ytterligare en månads respit.

– Det vi gjort hittills är bara starten på våra aktioner. Vi planerar bland annat att ha en leksaksbytardag i april. Då får föräldrar som aldrig varit här en chans att se Karstorp, säger Janne Lamminluoto.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons