Annons

Äkta snö på barnens Vasa i Kinna

Blåbärssoppa, kanelbullar och 20 pigga anmälningar. För 12:e året i rad hölls Barnens Vasalopp i KSK-stugan.
Mark • Publicerad 7 februari 2010
Foto: Vibeke Specht
Foto: Vibeke Specht
Foto: Vibeke Specht
Alma Lindgren, Två år är en av de yngsta deltagarna i årets upplaga av Barnens Vasalopp i KSK-stugan.
Alma Lindgren, Två år är en av de yngsta deltagarna i årets upplaga av Barnens Vasalopp i KSK-stugan.Foto: Vibeke Specht

Konstsnöalliansens kanoner har inte behövt gå varma inför årets barnvasalopp. Istället var lördagsförmiddagen fylld av äkta snö som i vintersolen skimrade med en bländande lockelse.

Men trots de optimala förhållandena blev det inte något vasaloppsrekord i antalet anmälningar.

Annons

– Nej, jag tror vi har fått in 20 anmälningar och det är vad vi brukar ha, säger Leif Mellberg från Konstsnöalliansen.

– Som mest har vi nog haft 30. Det var en dålig vinter.

Enligt Leif Mellberg är en fin vinter inte något som drar upp fler barn.

– Det är snarare tvärtom eftersom de då kan åka skidor på andra ställen, säger han och förklarar att spåren vid Kinnaströms sportklubb (SKS) alltid har snö (om än "bara"konstsnö) på vintern. Åtminstone så länge det är tillräckligt kallt för att snökanonspulvret ska ligga kvar.

Men barnen i Barnens Vasalopp 2010 hade inga bryderier om anmälningar. De hade fullt upp att skida runt i det så kallade Salamanderspåret på 400 meter. En utmaning så god som någon, inte minst för de allra minsta.

Alma Lindgren från Skene var till exempel inte mer än två och ett halvt år. Och av allt att döma mycket nöjd med arrangemanget.

Det var över huvudtaget mycket god kämparglöd bland deltagarna som alla tog i för kung och fosterland. Efter målgång kom således blåbärssoppan och kanelbullarna väl till pass. Och i ett lopp där alla gör sitt bästa får alla diplom eftersom alla tveklöst är vinnare.

Vibeke Specht
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons