Annons

4 000 köar för lägenhet i Mark

Marks Bostads AB har inga lediga lägenheter just nu. Detta medan 4 000 personer står i bostadskön.
Under det närmaste året beräknar bolaget kunna erbjuda ett 40-tal nya lägenheter.
Mark • Publicerad 17 januari 2008

– Men alla som anmält sig till vår bostadskö är ju inte utan bostad. Till exempel är 1 463 av de anmälda inte aktivt sökande, säger Magnus Hjelmgren, vd för Marks Bostads AB.

Men att lägenheterna inte räcker till står klart. Efter samtal med kommunens planarkitekt Charlotta Tornvall och Magnus Hjelmgren står det dock klart att det finns planer på hundratals nya lägenheter i Mark.

Annons

Marks Bostad ska under 2008 låta ett tiotal så kallade evakueringslägenheter bli permanenta bostäder. Därutöver kommer fem radhuslägenheter på Gärdesvägen i Kinna att stå klara för inflyttning i mitten av juni.

– Dessutom har vi sökt bygglov för åtta lägenheter på Postgatan i Skene. Om allt går enligt planerna ska bygget vara klart i december i år, säger Magnus Hjelmgren.

I kvarteret Näktergalen i Kinna ska det tillkomma 20 bostadsrätter i ett sexvåningshus. Men en nödvändig planändring har överklagats till länsstyrelsen. Om cirka ett år beräknas huset stå klart.

Längre fram i tiden kan det bli ännu ett höghus i Kinna.

– På Framnäs utreder vi ett åttavåningshus med 31 lägenheter. Blir det bygge beräknas det stå klart i slutet av 2009, säger Magnus Hjelmgren.

Under utredning är även fem-sex lägenheter i Horred.

Charlotta Tornvall har ytterligare lägenhetsprojekt att berätta om:

Riksbyggen vill bygga 22 bostadsrätter i centrala Kinna. De kan stå klara i slutet av 2009. I Sätila centrum byggs och säljs nu 60 bostadsrätter. Dessutom kan det bli 100 lägenheter i Kinnaström med byggstart i slutet av nästa år.

– Därutöver finns det några mindre projekt för bostadsrätter i Kinna, säger Charlotta Tornvall.

Tomas Olsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons