Annons
Nyheter

Liljenbäck radar upp titlar

2014 har varit ett superår för Anton Liljenbäck från Kinna.
Nyheter • Publicerad 8 november 2014

Nu fattas bara den sista pusselbiten – att vinna Mariedal Cup med BK Häcken.

För knappt ett år sedan stod Anton Liljenbäck, född 1995, för ett val: Skulle han lämna Skene IF för BK Häcken eller Norrby IF? För många kan det låta som ett enkelt beslut.

Annons

– Men så var det inte för mig. Det handlade om att fortsätta med seniorfotboll eller gå tillbaka till spel i ett juniorlag, säger Liljenbäck.

Valet blev till slut Häcken och säg så här – han har inte ångrat sig. I somras vann han Gothia Cup och den senaste veckan har varit rena drömmen.

Först vann Häcken SM för U19 och i onsdags blev de mästare även i U21.

– Hemma i Kinna och Skene har jag spelat offensiv mittfältare, men när jag kom till Häcken skolade de om mig till mittback. Det kändes sådär i början för jag var van vid att göra mål och assist.

Anton Liljenbäck anpassade sig för varje månad som gick och i höst har fotbollslivet lekt. Han har varit ordinarie i U19 och alltid ingått i truppen i U21. Han har till och med fått träna med A-laget under ett par veckor.

Trots en späckad höst erkänner Liljenbäck att han längtat till en viss turnering, Mariedal Cup. I fjol slutade han trea med sitt Skene vilket i de flestas ögon var en knall.

– För många var vår prestation en skräll, men inte för mig och laget. Vi hade tränat mycket innan och visste att vi hade ett bra spel i oss.

I år är han tillbaka i Mariedal Cup, men nu i gulsvartrandiga BK Häcken som vann turneringen i fjol. Göteborgslaget är favoriter att ta hem hela turneringen och vinner de på söndag är det Anton Liljenbäck som får lyfta pokalen i Boråshallen.

– Sedan förra året har jag varit sugen på att få komma tillbaka och göra det ännu bättre. Jag älskar inomhus och Mariedal Cup. Om jag inte själv varit med och lirat så har jag alltid varit här och kollat.

Under fredagskvällens gruppspel har Häcken presterat bra futsal och tagit full pott. Fast de själva vet att de kan ännu bättre.

Annons

– Eftersom vi spelat två SM-finaler den senaste veckan så har vi inte gjort en enda träning inomhus. Vår första match var lite knackig, men jag tror att vi kommer att växa ju längre turneringen lider, säger Liljenbäck.

Nej, det är inte helt omöjligt att Kinna-sonen står i Boråshallen i morgon och lyfter pokalen mot skyn.

Anton Liljenbäck

Ålder: 19 år.

Position: Mittback

Klubbar: Kinna IF, Skene IF, BK Häcken

Aktuell: Lagkapten för mästarlaget Häcken i Mariedal Cup.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons