Finalen minut för minut

Finalen mellan Elfsborg I och BK Forward blev ett riktigt nervpiller, men till slut stod de sistnämnda som mästare med segersiffrorna 2–1. Läs minut-för-minut rapporteringen här!
Nyheter • Publicerad 9 november 2009
NERE FÖR RÄKNING. Briar Faraj och hans Elfsborg fick se sig slagna i finalen mot BK Forward.Foto: Lisa Hjertén

20.00 Matchen är slut. BK Forward är Mariedal Cup-mästare 2009.

19.10. Andreas Nyberg får bollen i magen precis framför Forwards målbur. Målvakten slår undan den.

16.30. MÅÅÅL! 1–2. Calle Wede reducerar på en retur. Hoppet lever för Elfsborg. Elfsborg I till final – krossade Värnamo med 6–0

15.54.MÅÅÅL! 0–2. Forward uttökar sin ledning efter ett fantastiskt passningsspel. Bollen rullas in i öppet mål.

14.52. MÅÅÅL! 0–1. Dana Kuhi stänker in ledningsmålet. Andersson kan inget göra.

14.23. Tungt skott från Dana Kuhi tätt utanför.

13.27. Jesper Florén får ett jätteläge men missar målet.

11.00 Upprörda känslor i Elfsborgslägret när Forward tilldelas en frispark på mittplan. Inget av lagen är ännu i farozonen att dra på sig en någon straff. Elfsborg har fått två frisparkar emot sig, Forward en. För att något av lagen skall få straff krävs det sex frisparkar.

______

10.00. Första halvlek är över. Elfsborg har dominerat spelet men trots många bra lägen är ställningen fortfarande 0–0.

9.01. Anton Lans träffar Calle Wede i huvudet med en riktigt projektil. Wede verkar ha ont och byter.

7.50. Johan Larsson trycker av en kanon som Lundberg får fingertopparna på. Hult får öppet mål – skottet går fem meter över.

6.30. Bästa chansen hittills. Anton Wede får öppet mål men nickar i ribban.

5.56 Nära, nära att Florén styr in bollen i eget mål.

5.22. Andreas Andersson slänger sig och lyckas tippa ett Forward-skott till hörna.

4.01. Starkt av Calle Wede som tar emot bollen, vänder om och tvingar Andreas Lundberg till en fantomräddning.

2.55. Johan Larsson får ett skottläge och drar bollen strax utanför stolpen.

2.34 Jesper Florén tar finalens första skott. Bollen går i ryggen på en försvarare.

Båda långsidorna och till viss del även kortsidorna är nästintill fullsatta. Stämningen är därefter.