Annons

Wibe kan locka fler EU-kritiker (s)

Om Mona Sahlin drog en lättnadens suck när den EU-kritiske Sören Wibe meddelade att han lämnar sitt parti, lär hon nog vara mer bekymrad nu.
Ledare • Publicerad 26 maj 2008

Wibe föreslås bli en av två partiledare för junilistan och därmed ett argument för andra EU-kritiker (s) att rösta på detta hans nya parti. Kan Wibe, som är erkänt duktig och respekterad, göra ett partibyte på detta sätt blir det lättare för andra socialdemokrater att göra åtminstone en tillfällig utflykt när det drar ihop sig till EU-val nästa år.

Den andra halvan av partiledarduon blir enligt förslaget Annika Eriksson vars politiska hemvist tidigare varit folkpartiet. Just bland folkpartister är utbudet av EU-skeptiker starkt begränsat men i ett tvärpolitiskt parti, vilket junilistan ju vill vara, är balansen mellan borgerligt och socialdemokratiskt av stor vikt.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons