Annons

Amanda Broberg: Vinter-OS i Sverige behöver inte vara fel

“Det vore fantastiskt för Sverige om det blev ett olympiskt spel”.
Amanda BrobergSkicka e-post
Kortledare • Publicerad 10 april 2019
Amanda Broberg
Det här är en krönika av en medarbetare på ledarredaktionen. Borås Tidning politiska etikett är moderat.
Kulturminister Amanda Lind och Hanna Öberg efter att Sverige tagit silver i damernas stafett (4x6 km) under skidskytte-VM i Östersund.
Kulturminister Amanda Lind och Hanna Öberg efter att Sverige tagit silver i damernas stafett (4x6 km) under skidskytte-VM i Östersund.Foto: Jessica Gow/TT

Så lät det när idrottsminister Amanda Lind (MP) uttalade sig till TV4 på tisdagsmorgonen angående det faktum att regeringen stöttar den svenska ansökan om Vinter-OS 2026. Regeringens stöd till att de olympiska spelen ska hållas i Sverige har väckt delade reaktioner.

Somliga menar att det är fel prioritering, och att denna typ av omfattande idrottsevenemang ofta överskrider budget. Andra menar att detta är positivt då det bidrar till att sätta Sverige på kartan och borde vara ett glädjeämne för oss som land om vi får stå värd för Vinter-OS.

Annons

Det är sunt att vara kritisk, framför allt till kalas som kan komma att kosta. Samtidigt verkar det nästan symptomatiskt så fort någon föreslår något så börjar det direkt klagas på att det är fel prioritering. Allt tycks handla om konstanta målkonflikter där bekämpad brottslighet står på ena sidan och valfri satsning på den andra.

Att Sverige och Åre skulle få hålla i Vinter-OS är i grund och botten ingen dålig sak. Det viktiga är att det inte slösas skattepengar på vägen. Men att det skulle stå i konflikt med fler lagföra brottslingar eller mer personal i vården, är att skapa en väl förenklad väderkvarn att slåss mot.

Annons
Annons
Annons
Annons