Annons

Urspårad tågstrejk det sista som Löfven vill ha i valet

Fackförbundet Seko har bytt spår.
Ledare • Publicerad 18 juni 2014

Sympatistrejker ska stänga chokladtillverkaren Marabou och nya strejkvarsel slår mot godsterminalerna i Göteborg. Därmed blir konflikten snart kännbar i Borås och Sjuhärad.

I det läget vädjar Stefan Löfven (S) om att ”politikerna ska hålla sig neutrala”!

Annons

Begripligt. Löfven är livrädd för att väljarna ska sympatistrejka mot partiet på valdagen.

Ty vem litar och lyssnar på en partiledare som ena dagen vill ha snabbtåg och utbyggd infrastruktur, bara för att nästa dag vara hejaklacksledare åt det fack som stoppar tågen?

Svaret kanske förvånar , men inte ens Löfvens egna partikamrater tycks hörsamma hans önskan. I går gick arbetsmarknadspolitiska talespersonen Ylva Johansson ut med sitt helhjärtade stöd till den strejk som ur ett pendlar- och arbetslivsperspektiv är direkt samhällsfarlig.

Även V-ledaren Jonas Sjöstedt har visat sitt påtagliga förakt för Löfvens ledarskap genom att följa Ylva och stödja Sekos strejk. Något som knappast bådar gott inför det besked som S lovat lämna i god tid före valet om ett hållbart regeringsalternativ. Kanske måste S-ledaren vända sig till Medlingsinstitutet för att toppsossar som Ylva Johansson och en potentiell regeringskollega som Sjöstedt att upphöra med sin konflikt?

Ledarredaktionen

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons