Annons

Sahlin bjuder på förvirring och populism

Göran Persson har hävdat att s förlorade valet på fastighetsskatten. Det misstaget tänker inte Mona Sahlin göra om.
Ledare • Publicerad 9 juli 2008

Två år efter alliansens valvinnande fråga gjorde hon just denna skatt till ett av huvudnumrena i sitt tal i Almedalen. Visst osar det populism om Sahlins utspel.

Fram tills nu har s framställt det som att förändringarna i fastighetsskatten endast gynnar höginkomsttagare.Igår kom så plötsligt Sahlin till insikt om att även vanliga medelsvenssons har gynnats av alliansens reform. Därför ska grunderna i regeringens förslag få ligga kvar medan exempelvis villor med ett taxeringsvärde på över fem miljoner ska beskattas hårdare.

Annons

Löftet om att riva upp den hett diskuterade FRA-lagen är inte bara till för att stilla en upprörd opinion. Agerandet är direkt förvirrande. Häromdagen sträckte försvarsberedningens Håkan Juholt (s) ut handen för en uppgörelse över blockgränserna i frågan. Igår sade Sahlin att lagen rivs upp efter valet 2010 och ersätts med ännu en utredning. S-ledaren fick med sig mp medan vänsterpledaren Lars Ohly lämnades utanför.

Kanske är det så här valrörelsen kommer gestalta sig. Trots kraftig kritik väljer s att behålla regeringens svåra reformer, s och mp gör upp medan v fryses ut. Knappast ett trovärdigt regeringsalternativ.

Ledarredaktionen

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons