Annons

Regimens våld stänger dörrar

Regimens våldsamma hantlangare har de senaste dagarna försökt slå drömmen om ett demokratiskt och fritt Egypten i kras.
Ledare • Publicerad 4 februari 2011
Våld och kaos lär inte rädda Mubarak kvar vid makten.Foto: Ben Curtis

Det kan inte råda något tvivel om att attackerna mot de fredliga regimkritikerna på Tahir-torget framkallades av Mubarack-regimen i ett försök att kväva revolten.

Den, som det verkar, desperate diktatorn litade till den repression som har hållit honom kvar vid makten i över 30 år. Därmed missade han sannolikt chansen att slå split och tvivel hos regimkritikerna.

Annons

Moderata regimkritiker kunde säkert ha tänkt sig att vänta in september månads fria val och via röstsedeln få bort Hosni Mubarak. Men med våldet sluts protestleden, frihetskämparna går samman och utrymmet för förhandlingar försvinner samtidigt som stödet från Västvärlden, och inte minst USA, går samma väg.

Att släppa loss gatuhuliganer och förklädda poliser visade sig vara en rejäl felbedömning från det totalitära styrets sida.

Johan Söderström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons