Annons

I valet och skvalet

Det är inne att klaga på ungdomen, och ibland finns det fog för detta. För på många sätt lever vi i ett samtalsklimat som i den politiska debatten prioriterar ilska, enögdhet och egna upplevelser istället för sans och perspektiv.
Ledare • Publicerad 5 september 2014
Foto: David Lindén

Men det finns också ljustecken, vilket märktes under fredagens debatt mellan de politiska ungdomsförbunden på Daltorpsskolan i Borås.

Eller debatt och debatt, det blev snarare en frågestund där representanterna svarade på frågor från högstadieeleverna samtidigt som de stundtals munhöggs.

Annons

Bland de klarast lysande stjärnorna fanns Anela Murguz och Amanda Wiktorsson som båda gjorde debut som debattörer, vilka representerade Folkpartiet respektive Moderaterna. När det diskuterades miljöpolitik lyckades Murguz försvara kärnkraften med ett citat av Jan Björklund.

Som svar på Miljöpartiets krav på att avskaffande svarade hon att "problemet med rysk gas är att det är gas och att den är rysk".

En klok motivering om varför vi inte ska stödja Vladimir Putin.

Wiktorsson lyckades också försvara både Alliansen och det fria skolvalet. Hon ställer själv upp till kommunalfullmäktige för Moderaterna, och det vore synd om Boråsarna gick miste om henne.

Men den största vinnaren i debatten var eleverna, som ställde bra och insiktsfulla frågar.

Deras engagemang bådar gott för framtiden.

Ledarredaktionen

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons