Annons

Det kluvna är inte alltid det sämsta

Att vara liberal är att vara kluven.
Ledare • Publicerad 12 augusti 2014
Foto: TT

En gammal sanning som ännu en gång bekräftades när Folkpartiets Jan Björklund igår presenterade partiets valmanifest. Men Folkpartiets dilemma är egentligen inte annorlunda än något av de övriga Allianspartiernas; alla måste ner i spagat för att inte spräcka de trånga trikåerna.

Vad kan det då bli kvar av kravet på en obligatorisk tredje pappamånad när Kristdemokraterna går till val på att låta föräldrar avgöra den saken själva?

Annons

Vilka signaler sänder förslaget om att ta bort värnskatten till väljarkåren om det gemensamma alliansbudskapet är att inte ska bli några fler skattesänkningar? Räcker det med reservationen att värnskatten ska bort ”när utrymme finns”?

Den pedagogiska utmaningen för Björklund och hans partikamrater består i att sälja in det kluvna som något positivt. ”Ett starkare liberalt parti och en återvald Alliansregering” är trots allt en kombination som i längden känns som en vinnare.

Ledarredaktionen

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons