Bilister kör försiktigt, politiker borde köra på...

Ledare Artikeln publicerades
Två bilar bärgas efter en olycka i halkan på riksväg 102.
Foto: Johan Nilsson/TT
Två bilar bärgas efter en olycka i halkan på riksväg 102.

På torsdagen drabbades Sjuhärad av hela tre singelolyckor. Halkan tar nu ut sina eftergifter när trafikolyckorna blir allt fler.

Att det blir halt på vägarna när vintern står för dörren är ingen nyhet. Frågan är dock hur många kalla säsonger med olyckor som ska behöva upplevas. När regeringen 2017 sköt pengar till vägunderhållet på landsbygden beskrevs satsningarna som stora.

I själva verket handlade det närmast om växelpengar i jämförelse med det rådande underskottet, 25 miljarder, i regeringens infrastrukturproposition för perioden 2019-2029, enligt Trafikverket. När halkan nalkas behövs mindre fina ord, och mer ordentligt underhåll.

Bilister borde självklart köra försiktigt i dessa tider. Politikerna däremot borde köra ända in i kaklet när det kommer att satsa på infrastrukturen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.