Annons
Nyheter

Näslund: Något att bygga vidare på

Yes! Inte bara Borås siktar högt nu.
Nyheter • Publicerad 18 juni 2014
Nya skyskrapan lägger grunden för att Göteborg ska bli Nordens huvudstad, skriver Lars Näslund.
Nya skyskrapan lägger grunden för att Göteborg ska bli Nordens huvudstad, skriver Lars Näslund.Foto: BT/Bild: Serneke

Det är bara applådera när den kreative byggföretagaren Ola Serneke ser ut att kunna göra verklighet av skyskrapedrömmen i Göteborg. Juryns vinnarval, den 230 meter höga "Polstjärnan", ritad av amerikanska höghusspecialisten Skidmore, Owings & Merill, ska stå klar på Lindholmen 2019 om allt går i lås och budgeten på 1,5 miljarder håller – och ingen byggnadsnämnd ställer till det.

Serneke säger att man kan höja huset till 250 meter. Gör det! Nyligen gick ju stockholmarna ut med att planerade "Tellus Tower" vid Telefonplan, ritad av göteborgaren Gert Wingårdh, minsann ska bli 237 meter högt, och inte "bara" planerade 225.

Ja, här är det rätt att bli fånigt tävlingsmässig mot huvudstaden, för med "Blixtlåset" - kanske döper lokala humorn bygget så - byggs även grunden för att Göteborg ska bli N o r d e n s huvudstad.

Lars Näslund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons