Annons
Nyheter

Tight, ösigt och charmigt

När varken Daniel Adams-Ray eller Anders "Moneybrother" Wendin kunde dyka upp kallades Timo Räisänen in till Textile Fashion Center. Och vilken spelning det blev, skriver BT:s recensent.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2014
Foto: Anders Robertsson

I gårdagens tidning recenserade BT de två första banden. Pressläggningen gjorde att vi inte hann med huvudakten. Andemeningen i recensionen var att Textile Fashion Center haft otur både när det gäller omständigheter och tänkandet kring artistbokandet till sin invigning. Inte nog med att Daniel Adams-Ray valde (?) skivinspelning i USA före den bokade spelningen i Borås. När så den tilltänkte ersättaren pengabrorsan Anders Wendin blev fast i en storm i Nashville fick man i all hast tillkalla livefantomen Timo Räisänen från Borås västra hamnstad. Och tänk. Där någonstans vände turen. För vilken spelning det blev! Tight, ösigt och charmigt!

Det kanske är i det här tillståndet någorlunda alternativ musik gör sig bäst i sitt möte med publiken, tänker jag. När mörkret har lagt sig, när de i baren har tröttnat på att höra samma saker om och om igen och när det börjar bli så pass kallt att det är dags att ta tag i någon, inte för att man fryser, utan bara för att det känns bra. För det, kära vänner och ovänner, är själva essensen i Timo Räisänens musik, något som också trängde igenom på Fashion Textile Centers invigning. Och ljudet. Fantastiskt kranat av ljudkillen som förmådde att förvalta den underbara akustiken som finns på innergården! Det, om inte annat, lovar gott inför framtida spelningar på innergården. Fredagsgodis!

Annons

Mikael R Karlsson

Timo Räisänen

Plats: Textile Fashion Center

Dag: fredag.

Tid: ca en timme.

Publik: ett par tusen?

Bäst: ett fantastiskt ljud som lovar gott inför framtida konserter.

Sämst: början av kvällen.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons