Annons
Nyheter

Stefan Örns sköna skräll

Stefan Örn skrev låten Only the dead fish follow the stream tillsammans med Louise Hoffsten och Sandra Bjurman. I går skrällde de rejält i Göteborg och gick till final i Melodifestivalen.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2013
Stefan Örn, Sandra Bjurman och Louise Hoffsten firar efter succén i Göteborg.
Stefan Örn, Sandra Bjurman och Louise Hoffsten firar efter succén i Göteborg.Foto: Anton Hedberg

Annars handlade kvällen mycket om hur ett skadat knä kunde inte stoppa Sean Banan. Han gick på lördagskvällen direkt till final i Melodifestivalen tillsammans med den stora skrällen Louise Hoffsten. Förhandsfavoriten Anton Ewald får nöja sig med Andra chansen där han får sällskap av duon Erik Segerstedt och Tone Damli.

Det mesta inför Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg har handlat om Sean Banan. Efter att ha åkt ut ur tävlingen i Andra chansen förra året satsade artisten, som egentligen heter Sina Samadi, den här gången på ett nummer innehållandes bland annat 25 klädbyten, kilovis med konfetti och en flygtur.

Annons

Och det höll hela vägen. Han är klar för finalen i Friends Arena den 9 mars.

Efter sändningen var Sean Banan rörd till tårar.

- Det känns underbart, jag är rörd. Det är inte varje dag man når ett mål och jag har jobbat ett helt år för detta. Jag har kämpat, säger han till TT Spektra.

Men det fanns ändå frågetecken inför deltävlingen.

Det avancerade numret strulade flera gånger under repetitionerna och under genrepet på fredagskvällen skadade Sean Banan sitt ena knä, han haltade illa och fick för säkerhets skull åka till sjukhus för röntgen.

- Det har varit ett helvete, hela tiden någonting som dyker upp. Men det krävs mer än en spark under knäskålen eller byxor som är jobbiga att få av för att mig att sluta underhålla svenska folket. Det här är mitt jobb och all kärlek jag får tillbaka är min lön, säger Sean Banan och berättar att i sändningen föll hela numret på plats.

- Allt satt som handen i handsken, en finne på en Finlandsfärja, en Sean på Melodifestivalen.

Kvällens andra finalist var en stor skräll.

Den erfarna Melodifestivaldebutanten Louise Hoffsten trodde inte att det var sant när programledarna ropade upp att hennes bluesrockrökare "Only the dead fish follow the stream" röstats direkt till final av svenska folket.

- Jag hade verkligen inte räknat med det här. Jag tänkte att de måste ha sagt fel eller något. Jag fattade ingenting, säger Louise Hoffsten.

Annons

När TT Spektra pratar med henne direkt efter delfinalen har hon fortfarande inte hunnit smälta finalplatsen.

- Jag har inte riktigt vågat känna efter. Men det känns udda på något vis men jag är glad. Sedan vet jag att min son är väldigt stolt över att jag och Sean Banan går till final tillsammans. Det är bara "wow", säger Louise Hoffsten.

I finalen får de nu möta David Lindgren och Yohio som gick vidare från den första deltävlingen i Karlskrona samt ytterligare sex artister som blir klara under de kommande helgerna.

Två bidrag från Göteborg får en ny chans. Det är förhandsfavoriten Anton Ewald och duon Erik Segerstedt och Tone Damli. Den 2 mars i Karlstad gör de upp med sex andra artister om de två sista finalplatserna.

Sedan tidigare är Eric Gadd och Cookies N Beans klara för Andra chansen.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons