Annons
Nyheter

Roxette mer sympatiska än på länge

Innerst inne vill nog Per Gessle göra en sista vass Roxetteskiva som siktar på de stora topplistorna. Det är bara att han inte har någon som helst anledning att försöka.
Nyheter • Publicerad 28 mars 2012
Foto: 

Gessles största talang är insikten om vad han är riktigt bra på. Just den blandningen av stora ballader och fräsigt hookig gitarrpop slutade dock att funka på Billboard redan för tjugo år sedan. Gessle har redan alla Ferraris han vill ha i garaget. Han vet att han inte kan konkurrera längre. Så han lutar sig tillbaka bland vinylbackarna och bestämmer sig för att bara ha kul.

Travelling låter därefter. Precis som 1992 års Tourism är den skriven och inspelad under en världsturné och innehåller nio nya spår och en del livematerial. Versen i inledande Me & You & Terry & Julie är ett försök att ställa sig jämte Ray Davies eller Lennon-McCartney som faller plattare än en heltäckningsmatta i ett brittiskt badrum. Bättre går det när Gessle imiterar Beatles-imitatören Jeff Lynne på Lover lover lover, som är Travellings skönaste poplåt.

Annons

Turn of the tide och Perfect excuse är superkompetenta ballader och som helhet är Travelling en dos harmonisk och mogen popmusik som är oväntat svår att tycka illa om. Ställd mot resten av Roxettes senare produktion är det ett klart framsteg.

Joel Sjöö

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons