Annons
Nyheter

Mello-Krönika: Shirleys låt höll inte – knappt ens halvvägs

Två bidrag med Sjuhäradskoppling, i samma deltävling – direkt efter varandra är inte något som hör till vanligheterna.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2014
Foto: Therese Loberg

Tyvärr fick Shirley Clamp lämna tävlingen redan efter första heatet och nöja sig med en sjätte plats – dock placerade hon sig ändå före Cajsastina Åkerström och EKO.

Problemet var att hennes låt Burning alive inte bar hela vägen – knappt ens halvvägs, trots en stabil sånginsats och iögonfallande schlagerblåsa.

Annons

Vårt andra sjuhäradshopp – State of drama gjorde en stabil insats och får tävla vidare med sin arenavänliga All we are i andra chansen, tillsammans med favorittippade hårdrockarna i Outtrigger.

Det är redan nu ett tufft startfält i andra chansen, där State of drama möter artister som Linus Svenning och Helena Paparizou. Men jag tror ändå att State of dramas chanser att gå vidare är goda.

En finalplats är inom räckhåll om de slipar till scenframträdandet yttligare.

Men så till finalisterna och kvällens skräll – nykomlingen Ace Wilder! Jag är så glad att svenska folket röstade vidare hennes bidrag Busy doin' nothin' direkt till final – det absolut coolaste den här veckan!

Det känns också gött att mellonormen på sätt och vis är bruten. Man behöver inte vara en tjej som sjunger vackert i långklänning för att ha en chans att ta sig direkt till final. Hurra!

Att Anton Ewald-klonen Oscar Zia också fick en finalplats var mer väntat. Han hade ett helgjutet nummer som platsade i finalen.

Frågan är bara hur det nu kommer gå för Anton Ewald i Örnsköldsvik nästa vecka. Finns det plats för både honom och hans "dubbelgångare" Oscar Zia i finalen?

Kvällens...

Jubileum : Låtskrivaren Fredrik Kempe från Vårgårda (som bland annat har skrivit Oscar Zias bidrag) är nu uppe i 25 melodifestivalslåtar. Starkt jobbat1

Hyllning : En ung Alice Babs som sjöng Lilla stjärna i första Eurovision. Fint!

Comeback : Björn Gustafssons tafatta återkomst "Det var prick fem-sex år sen jag var här sist."

Bevikelse : Jaha, State of drama skippade alltså sprutmojängen när det väl kom till kritan? Kanske läge att ta fram den till andra chansen igen?

Vedrana Sivac
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons