Annons
Nyheter

Man bara måste älska det

Å, vilken njutning att lyssna på Gunhild Carlings sommarprogram. Först jazzen förstås, sordinerade trumpeter och skönt knaster från gamla LP-skivor med Satchmo och Billie Holiday.
Nyheter • Publicerad 14 augusti 2014
Foto: 

Sedan hur Gunhild Carling uttalar ”haaarrrpa” och (Debussys) ”La Meeerr”. Och förstås hur hon förklarar:

– Jag läser faktiskt nästan bara poesi. Idolen är Ovidius och hans Metamorfoser.

Annons

”Idolen” Ovidius? En romersk kärlekspoet från Jesu tid, inspiratör för Dante och Petrarca och tydligen nu också för en skånsk musiker. Man måste bara älska det.

Gunhild Carling har varit i Borås flera gånger. Hon har också varit med i en rad folkkära teve-program som Let's Dance. Hon spelar trombon, blockflöjt, trumpet och harpa och sjunger, inte sällan iförd paljettklänning.

Hon ägnar sitt program åt kärleken till musiken. Det händer inte så mycket egentligen men programmet blir verkligt fin radio med retrocharm. Vi får följa Gunhild Carling till Lund (studentliv och en egenskriven symfoni) New York (prestigefylld konsert i Central Park), Stockholm (Berwaldhallen och Let's Dance) och Stockamölla (kollektivet på landet där Gunhilds familj bor och där hon ordnar en årlig jazzfestival).

Man lyssnar med foten, tradjazz fungerar ju gärna så att man börjar trampa lite fånigt. Det känns bra.

Lena Kvist

Gunhild Carling

Gör: Musiker och sångerska

Ålder: 39 år

Stämning : Lekfull, jazzig, charmig

Typiska låtval: Louis Armstrong, Billie Holiday, Benny Goodman, Django Reinhardt, Duke Ellington, Carling Big Band

Sista mening: Det kanske är någonstans så att den bästa drömmen ska man ha kvar.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons