Annons
Nyheter

"Jag blir alltid ruggigt nervös"

I år gör Marcos Ubeda comeback som låtskrivare i Melodifestivalen efter flera års frånvaro. Låten Burning Alive är specialskriven till Shirley Clamp och framförs i kväll i Göteborg.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2014
Foto: Privat

Han blir fortfarande lika nervös. I år är det sjuttonde gången han har med ett låtbidrag i Melodifestivalen. Men det spelar ingen roll. Att sitta i green room och vänta på resultatet är det värsta Marcos Ubeda vet.

– Det är fullständigt vidrigt. Jag vill bara dra en kudde över huvudet och jag vet att det är många andra som känner likadant. Jag försöker intala mig själv att jag inte bryr mig men när jag väl sitter där är det helt omöjligt att inte göra det. Varje gång blir jag ruggigt nervös. Och det har blivit värre med åren, säger han.

Annons

Första gången Marcos Ubeda syntes i Melodifestivalsammanhang var 1999 när han skrev den engelska texten till Charlotte Nilssons vinnarlåt Tusen och en natt. Året innan hade han börjat jobba för schlagerkungen Bert Karlsson i Skara och fått upp ögonen för att komponera låtar till Melodifestivalen.

– Hos Bert lärde jag mig att musik var business. Det är helt enkelt så branschen ser ut, säger han och fortsätter.

– Men... i slutändan handlar det trots allt om att människor vill bli berörda,

2002 bodde Marcos Ubeda i ett studentrum i Göteborg. För första gången hade han skrivit och producerat en egen låt till Melodifestivalen. Hans bidrag var Never let it go som framfördes av trion Afro-dite. Låten blev en omedelbar succé och vann sedermera hela tävlingen.

– Jag hade inga förväntningar överhuvudtaget. Och Bert Karlsson trodde inte alls på låten, förutom en timma innan. Då började han känna på sig att den kunde vinna.

Hur kändes det att just din låt vann?

– Det var väldigt surrealistiskt. Speciellt när jag fick gå upp på scenen inför miljoner tv-tittare. Det var ganska maxat. Jag kommer aldrig uppleva något sånt igen. Allting är ju alltid roligast första gången.

Läs hela artikeln i dagens papperstidning eller i eBT.

Martin Högqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons