Annons
Nyheter

Inget åtal efter Big brother-skandal

Det blir inget åtal mot de två män som anklagades för att ha försökt tvinga en kvinna till oralsex i Big brother-huset, skriver Aftonbladet.
Nyheter • Publicerad 5 november 2014

– Förundersökningen är nedlagd, det går inte att bevisa att det skett något brottsligt agerande. Det måste finnas ett uppsåt till brott och här har vi kommit fram till att det inte går att bevisat något sådant, säger kammaråklagaren Anna Arnell till tidningen.

Eva Persson är målsägandebiträde åt den 25-åriga kvinnan och säger till Dagens Nyheter att hon inte vill kommentera beslutet att lägga ned utredningen förrän hon talat med sin klient.

Västerortspolisen i Stockholm inledde en förundersökning sedan händelsen filmats inne i Big brother-huset, och de två manliga deltagarna diskvalificerades ur dokusåpan. Kanal 9 har riktat kritik mot produktionsbolaget Endemol för att det misstänkta övergreppet inte stoppades tillräckligt snabbt.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons