Annons
Nyheter

Hemlös sångare till Borås

Doug Seegers, den hemlöse sångaren som upptäcktes i tv-programmet Jills veranda, kommer till Borås i höst.
Nyheter • Publicerad 23 juni 2014
Foto: SËren Andersson / TT

Han spelar på Saga den 18 oktober.

– Det är fantastiskt kul med tanke på att Jill Johnson bor här i närheten, säger Göran Lohne, från Kultkompaniet, som driver Sagateatern

Annons

Över en natt blev den hemlöse countryartisten Doug Seegers känd för svenska folket efter att han av en slump mött Jill Johnson (tillsammans med Magnus Carlsson från Weeping Weelows) i samband med inspelningen av tv-programmet Jills veranda i Nashville.

Sedan programmet sändes i mars har allt gått med rasande fart för Seegers med skivkontrakt, debutalbum och en sommarturné i Sverige. Även i höst blir det konserter, bland annat alltså i Borås.

Göran Lohne ser bokningen som ett kvitto på att Sagas koncept håller.

– Det är ett bevis på att det finns arrangörer runtom i landet som gillar stället och tycker att vi kan göra vettiga arrangemang. Ett skönt bevis på ett vi gör rätt saker, säger han.

Dessutom avslöjade Kultkompaniet i går att Daniel Norgren kommer att spela på Saga scen den 13 november. Norgren kommer att göra en Europaturné med sitt femmannaband och då blir det också en avstickare till Borås.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons