Annons
Nyheter

Europa väntar för Boråsband

Boråsbandet The Bongo Club ska ge sig ut på sin första turné.
Nyheter • Publicerad 2 november 2014
The bongo club ger sig ut på vägarna.
The bongo club ger sig ut på vägarna.Foto: Privat

Sex veckor i Europa som promotion inför debutalbumet i januari nästa år.

Under turnén ska bandet spela i nio länder: Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal, Holland, Belgien, Ungern, Österrike och Danmark. Totalt 28 konserter.

Annons

–Smått vansinnigt! Det är en ganska stöddig turné. Jag fattar inte hur det har blivit så, för vi har aldrig varit ute längre än fem dagar förut, säger Erik Ahlblom.

Kulturungdom, en ideell före-ning för unga kulturutövare i Väst-ra Götalandsregionen, har hjälpt dem att boka spelningarna.

Med en 14 år gammal Volkswagenbuss ska bandet tillryggalägga totalt 1?200 mil, om planeringen håller. Att de har döpt turnén till The mad walk låter som en tanke.

–Jodå, vi har fått reparera bilen en del och det blev fetdyrt, säger Erik Ahlblom och skrattar.

Men om ni är ute på vägarna så länge, hur ska ni hinna jobba med ert debutalbum? Det ska ju komma ut i januari?

–Vi har haft en plan för det. Albumet har vi spelat in under året och har redan tryckt upp det. För en månad sedan släppte vi den första singeln och i söndags den andra. När vi kommer hem från turnén tänker vi släppa den tredje singeln innan vi släpper albumet.

Debutalbumet kommer att innehålla åtta nyskrivna låtar i Bongo Club-stil.

–Slyngelrock kallar vi det för själva. Det låter ganska stökigt, med mycket attityd och kaxighet, men i grunden är det ändå ganska snäll garagerock eller -pop, säger Erik Ahlblom.

Turnén startar den 5 november i Budapest och avslutas den 13 december i Köpenhamn om allt går enligt planerna.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons