Annons
Nyheter

"Då är det kräkvarning"

Redan 2003 trodde Shirley Clamp att det var sista gången. Men i morgon deltar hon för sjätte gången i Melodifestivalen.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2014
Foto: ADAM IHSE / TT

– Det kändes självklart. Så länge jag har en låt som jag kan stå för så vill jag ställa upp, säger hon.

Stämningen är uppsluppen och lättsam när artisterna i Melodifestivalen vandrar runt i hotellobbyn. Det är snart dags att bege sig till Scandinavium för repetition och presskonferens. Medan Shirley Clamp blir fotograferad smyger Dr. Alban förbi. ”Looking good”, säger han medan fotoblixtarna går av. Hon svarar snabbt med att börja sjunga på hans gamla 90-talshit It’s My Life.

Annons

Det är tre år sedan Shirley Clamp senast var med i Melodifestivalen. Då var det med trion Shirley’s Angels. I år är hon tillbaka som soloartist.

– Jag måste alltid känna att jag är ett med låten. Sedan kan den ha olika betydelse för mig. Med Shirley’s Angels var det större fokus på dansen och då var jag inte så förälskad i låten. Och när jag ställde upp med Med hjärtat fyllt av ljus kändes det lite forcerat. Mycket på grund av att jag hade med min dotter som behövde ammas samtidigt. Men alla andra bidrag har jag verkligen kunnat stå för, säger hon.

I morgon kommer hon att framföra sin nya låt Burning Alive. Hon beskriver det som en riktig Shirley-låt med mycket hjärta och smärta.

– Vi får se... om folk är på partyhumör kanske jag inte går vidare, säger hon och skrattar.

Hon har både succéer och floppar bakom sig. Hon vet mycket väl hur det känns när en låt misslyckas. När hon kom sist i delfinalen 2009 tog det hårt. Hon tänkte att ingen ville se henne där igen.

Fem år senare resonerar hon helt annorlunda.

– Jag har insett att min karriär inte står och faller med det här. Jag vet också att det finns viktigare saker i livet, speciellt efter att jag blev mamma.

Det var för tio år sedan som hon upplevde sin största succé i Melodifestivalen. Med låten Min kärlek kom hon på andra plats och Sverige fick en ny schlagerstjärna på himlen.

– Det var första gången jag sjöng på svenska och kände att jag kunde vara mig själv. Jag hade åkt ur året innan med låten Mr Memory och trodde det var min sista chans i Melodifestivalen, säger hon.

I år är det sjätte gången hon deltar i tävlingen och hon vet mer än någon vad som krävs. Momenten av nervositet kommer efteråt.

Annons

– När man sitter där och programledarna säger att röstningen är avslutad, ja då... då är det kräkvarning.

Martin Högqvist

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons