Annons
Nyheter

Bob hund blir pusselbit i Borås

Kultbandet Bob hund är klara för en ny stor kultursatsning för unga i Borås de kommande åren.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2014
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Pussel är namnet på det kulturkort för ungdomar som kommunen inför i höst. Tanken är att binda samman alla kommunala kulturinstitutioner på ett bättre sätt. Genom att samla så kallade pusselbitar, till exempel genom att gå på en konsert på Rockborgen eller låna en bok på biblioteket, ska man få tillgång till VIP-aktiviteter, "guldpusselbitar".

Och det är där Bob hund kommer in. Bandet kommer med jämna mellanrum besöka Borås för att hålla öppna rep, konserter och andra aktiviteter.

Annons

– Vi tycker det ska bli jättekul, vi har planerat det ett tag och ser verkligen fram emot att sätta igång nu, säger Conny Nimmersjö, gitarrist i Bob hund.

Tanken är att bandet ska komma förbi "ett par gånger om året" fram till slutet av 2016. I november är en konsert inplanerad på Kulturhuset. Projektet invigs, med Bob hund på plats, lördagen den 6 september på Röda kvarn.

Läs mer i morgondagens BT.

Christian Naumanen
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons