Annons

Winslet ångrar filmer med Allen och Polanski

Film • Publicerad 11 september 2020
Kate Winslet. Arkivbild.
Kate Winslet. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT
Woody Allen. Arkivbild.
Woody Allen. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT
Roman Polanski. Arkivbild.
Roman Polanski. Arkivbild.Foto: AP/TT

"Vad fan höll jag på med!?". Den frågan ställer sig den brittiska stjärnskådisen Kate Winslet i en intervju i tidningen Vanity Fair och syftar på sina samarbeten med filmmakarna Woody Allen och Roman Polanski.

Winslet spelade i Allens "Wonder wheel" 2017 och i Polanskis "Carnage" 2011 och har tidigare sagt att det var "extraordinära jobbupplevelser" att spela i deras filmer. Uttalandet fick kritik eftersom Allen anklagats för att ha förgripit sig på sin adoptivdotter och Polanski erkänt en våldtäkt och anklagats för flera.

Annons

Nu har hon en annan syn på saken:

– Det är obegripligt för mig hur dessa män har högaktats så i filmbranschen så länge. Det är en jävla skam. Och jag måste ta ansvar för att jag har arbetat med dem båda. Jag kan inte vrida klockan tillbaka. Jag kämpar med ångerkänslorna men vad har vi kvar om vi inte kan vara ärliga och prata om det, säger hon i intervjun.

Woody Allen förnekar anklagelserna om övergrepp. Roman Polanski greps i USA 1977 anklagad för att ha drogat och våldtagit en 13-årig flicka. Han erkände våldtäkten och satt 42 dagar i fängelse, men flydde sedan landet. 2017 utreddes han för nya våldtäktsanklagelser men åtalet lades ner.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons