Annons

Viktigt om missbruk ur barnets perspektiv – men med en rolig twist

Bengt-Gustav får chansen att resa i tiden och kan plötsligt ändra pappas gamla misstag. Men – allting blir ju bara värre! Hur ska han lösa det här?
Louise Buenafe Mistén har läst ”Femtiofem meter under ytan”, en ny fristående bok i Conny Palmkvists trilogi för mellanåldern.
Recension • Publicerad 10 februari 2024 • Uppdaterad 13 februari 2024
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
”Femtiofem meter över havet” är en fristående del i Conny Palmkvists serie om Julaftonsgatan, en trilogi för mellanåldern.
”Femtiofem meter över havet” är en fristående del i Conny Palmkvists serie om Julaftonsgatan, en trilogi för mellanåldern.Foto: Mickael Tannus
Kapitelbok (från 9 år)

Femtiofem meter under ytan

Författare: Conny Palmkvist

Förlag: Bonnier Carlsen

Bengt-Gustavs pappa dricker mycket och ofta. Han kan inte säga nej när Eva Sejr och Pingvinen kommer på besök med hög musik sent om natten, och skyller på allt som gick snett när han var ung. Kanske Bengt-Gustav kan hjälpa honom?

De fristående böckerna om Julaftonsgatan berör ofta tunga ämnen. Bengt-Gustavs och pappas forcerat glättiga fasad riskerar dock att ta överhanden. Skrattet fastnar i halsen, men storyn blir inte lika becksvart – och därmed heller inte riktigt lika spännande – som i tidigare böcker. Den starka slutscenen bjuder däremot på en precis lagom blandning av mysigt och roligt, och en knasig twist.

”Femtiofem meter under ytan” av Conny Palmkvist
”Femtiofem meter under ytan” av Conny Palmkvist
Louise Buenafe Mistén
Annons
Annons
Annons
Annons