GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Varmt dramatisk bilderbok lär ut konsten att bemöta en björn

Det är inte alltid björnen sover i sitt lugna bo. En ny bilderbok informerar om hur farlig närkontakt kan undvikas.
Bokrecension • Publicerad 27 mars 2021
Illustration: Linda Bondestam
Illustration: Linda Bondestam

Björnar är bättre än barn. Åtminstone på att springa, simma och klättra. Dessutom är deras hörsel och luktsinne bättre. Barn har inte så värst mycket att komma med vid en jämförelse.

Bilderbok

Om du möter en björn

Text: Malin Kivela, Martin Glaz Serup

Bild: Linda Bondestam

Förlag: Förlaget

Märkligt att en bilderbok som bygger på sakupplysningar kan bli såpass spännande och engagerande. I ”Om du möter en björn” berättar Malin Kivelä (f. 1974) och Martin Glaz Serup (f. 1978) hur en människa bör bete sig för att ha en chans att överleva då hon råkar på en brunbjörn.

Samtidigt som Linda Bondestams (f. 1977) livliga illustrationer förmår att skapa dramatisk nerv, lyckas de ge den varmt humoristiska grundtonen en lyrisk dimension.

Även om det kan vara farligt att vistas i skogen, så råder det ingen tvekan om att det är en inspirerande miljö. I boken sprudlar kärleken till naturen, trots det hot som är dess ämne.

”Även om det kan vara farligt att vistas i skogen, så råder det ingen tvekan om att det är en inspirerande miljö.”
Peter GrönborgSkicka e-post
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.