Annons

Vaccinmotståndare stormade biograf

Film • Publicerad 13 september 2021
En biograf i den franska staden Caen fick utrymmas då den blev stormad av vaccinmotståndare. Arkivbild.
En biograf i den franska staden Caen fick utrymmas då den blev stormad av vaccinmotståndare. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Förhandsvisningen av den franska regissören Xavier Beauvois nya film ”Albatros” i Normandie fick ett brutalt slut när 200 vaccinmotståndare tvingade sig in på en biograf i Normandie i helgen, skriver Dagens Nyheter.

Gruppen förstörde enligt lokaltidningen Ouest-France inredningen, var hotfulla och utlöste brandlarmet innan de blev stoppade. Alla besökare inne i salongen evakuerades genom en nödutgång.

Annons

Regissören Xavier Beauvois ("Gudar och människor") fördömde stormningen efteråt på Twitter: ”Dra åt helvete covid-kollaboratörer, ni är usla skitstövlar... lyckligtvis fanns det kameror...”

Den våldsamma aktionen i Caen var en del av landets omfattande demonstrationer mot de införda vaccinpassen i Frankrike. Vaccinprotesterna omfattade 121 000 demonstranter över hela landet varav 19 000 i Paris, enligt Le Figaro.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons